Kære bloggere. Jeg er træt af jer.

Eller, jeg er træt af størstedelen af jer. 

Måske er jeg bare træt af hele den "fashion"-jeg-er-smart-og-kendt-nu-kliché-kultur der, i mine øjne, florerer på internettet.

Jeg er træt af bloggere, som skriver på engelsk. Engelsk er fint hvis du mestrer sproget, men ikke når du staver alt forkert og ikke kan grammatikken. Frustrerende. Jeg er træt af bloggere, som ikke tager imod kritik. Vi syntes selvfølgelig ikke, at alt ser godt ud på jer og kan ikke være enige i alt, hvad i siger. Jeg er træt af bloggere, som beklager sig over, at de skal tage outfit-billeder og de har for travlt med alle de events, de bliver inviteret til. Quit whining. Seriøst. Husk at tage hensyn til dig selv, det er da ligegyldigt om du er bagud med "outfit"-posts. Jeg er træt af bloggere, som underskylder for deres fravær på bloggen. Du har et liv. Selvfølgelig. 

Det, jeg elsker ved blogs, er inspirationen. Billeder. Stemingen. Formuleringerne. Refleksionerne. Tankerne. Fordybelserne. 

Jeg mener, at det er en misforståelse, at blogs skal handle om presseevents, outfits, dyre sager og så mange læsere som muligt.
Fint nok, vi kan da alle drømme om en Proenza Schouler taske, de nyeste Camilla Skovgaard heels eller Chanels nyeste kollektion. Men. Er det virkeligt det, det hele handler om? Det tror jeg ikke. Det mener jeg faktisk bestemt ikke, at det er. Så hvorfor har vi bildt os selv ind, at det er det, vi skal skrive om? - og hvorfor har i det?

Åhhh sorry. Jeg vender tilbage med et længere - og forhåbentlig bedre formuleret - indlæg. Havde bare lige brug for at komme ud med det.

11 comments:

 1. Jeg giver dig fuldstændigt ret, jeg er også selv virkelig træt af det.. Jeg vil meget hellere om, hvad folk virkelig brænder for i stedet for, hvad de tror, de skal interessere sig for..

  ReplyDelete
 2. Jeg giver dig fuldstændig ret. Jeg er også virkelig træt af det. Jeg vil meget hellere høre om, hvad folk virkelig brænder for, i stedet for hvad de tror, de skal interessere sig for..

  ReplyDelete
 3. Spændende indspark. Mon ikke folk blogger sådan, fordi de regner med, at det er dét folk vil læse om - foruden at de må føle sig presset over at skulle tilfredsstille mange læsere?

  Jeg modtager gerne konstruktiv kritik - det er fedt at vide, hvordan man kan gøre sin blog bedre :)

  Kærligst,

  Fie // UDTRYK

  ReplyDelete
 4. jeg er så uenig. jeg synes det mest spændende ved blogs er outfit-billederne.
  jeg tror det er meget individuelt hvorfor man læser en blog. der er blogs for alle, og hvis der er noget man er træt af eller utilfreds med, så må man jo bare læse de blogs man er tilfreds med.. :-)
  jeg synes det er synd du linker til blogs, fx buytheway som nærmest kun er med outfits (og en af mine personlige yndlings), hvis du ikke står inde for, at det er det du kan lide.

  PS
  jeg elsker dig stadig sol ;) hehe. xxxo

  ReplyDelete
 5. Dit indlæg har sat gang i rigtig mange tanker, for rigtig meget af det du nævner er jeg også lidt træt af. Jeg giver dig ret. Man skal ikke blogge for andres skyld, men for sin egen.

  ReplyDelete
 6. Asta - Helt enig, har det på samme måde. Når man blogger, "giver" man, for mig at se, en del af sig selv ud. Så skal det være ærligt :-)

  Fie - Jo, det tænker jeg også - og det er jo egentligt hamrende interessant. Hvorfor skriver vi bevidst om det populære og gængse? Jeg kender jo også selv til det, kan jeg da indrømme :-)

  Sidsel - Buytheway er en god blog som jeg også selv tjekker dagligt, derfor er den selvfølgelig på min linkliste. Lige præcis de to piger har jeg aldrig haft noget på. De giver jo ikke udtryk for noget, som de ikke kan stå inde for. De er i modemiljøet og blogger som de gør, af en grund med belæg- ikke på grund af en forestilling om bloggersucces ved en sådan blogning, eller på grund af et unødvendigt (og måske til tider indbildt?) læserpres.

  Er helt enig i, at man læser blogs individuelt. Der er da også mange blogs, jeg bevidst styrer udenom. Men der er jo også forskel på outfit-posts, hvis det er det man bedst kan lide, ikke sandt? Det er i hvert fald min mening.

  M.S.J - Jeg er glad for at høre, at indlægget giver anledning til lidt refleksion og håber, at flere får det på samme måde.

  ReplyDelete
 7. Dit indlæg er nu meget præcist formuleret.

  Med selv samme tanke (og som opfyldelse af et nytårsforsæt) fjernede jeg her til morgen alle de bookmarks fra min liste, hvor bloggerne er lidt for forretningsorienterede, selvfede, mærkedyrkende, klynkende og særligt dårlige til at modtage kritik.

  Det efterlod mig med kun 3 danske modeblogs i mine bookmarks!

  ReplyDelete
 8. Jeg giver dig tildels ret, for nogle blogs er jo mode-blogs, som kun omhandler mode og det nyeste af det nyeste, og derfor også det lidt dyrere :-)

  Men jeg giver dig meget ret i, at alt, alt for mange mener, at blogs kun skal handle om mode, og det behøver de slet ikke. Jeg læser både mode blogs, men bestemt også de mere personlige, som jeg fortrækker.

  Men et rigtigt godt indlæg, og det har sat tanker i gang. Jeg synes, desuden også din blog er mega god :-D

  ReplyDelete
 9. Det er da nogle gode ting du har fat i der! ;) De er helt klart værd at tænke over, så det her indlæg skal du heller ikke undskylde for :P
  /Gunilla

  ReplyDelete
 10. Det er jo meget smag og behag hvad folk kan li ved blogs, ligesom med film og musik smag. Nogen falder i ens smag andre gør ikke og det er jo heldigvis frit valg på hvad man har lyst til at læse :D

  ReplyDelete
 11. Selvom at jeg nok er en af de dér der laver tonsvis af grammatiske fejl i mine engelske skriblerier, synes jeg du har vigtig pointe! Nemlig spørgsmålet om hvorfor vi skriver. Det er jo en individuel sag, en vigtig én. For mig er det vigtigt at skrive om det /jeg/ kan li'. Det bliver mere ægte, mere naturligt, mere inspirerende - og sådan håber jeg naturligvis også at andre har det med mine indlæg! Som du selv skriver, er inspirationen - for os i hvert fald - det afgørende, og det kommer til udtryk gennem billeder. Steminger. Refleksioner. Overvejelser. Fordybelser. Meget, meget enig!

  Og ja, hvor har du evig ret angående 'undskyld jeg har forsømt bloggen..' - det er så vulgært og utiltalende at læse! ;)

  ReplyDelete